Even voorstellen

Naast de inmiddels al wat bekende nieuwe gezichten van dokter Doets en ondergetekende zijn er nu nog twee nieuwe gezichten bij Noord Huisartsen. Dat van Merel Willems, onze Medisch Assistent in opleiding en dat van Mieke Beerta, onze nieuwe assistente.

Even voorstellen dus:

Merel Willems is er sinds september. Zij volgt de opleiding tot Medisch Assistent. Dit is een functie die in Amerika al langer bestaat en die we nu ook in Nederland steeds meer zien. Het gaat om een medisch professional die de huisarts (en in het ziekenhuis de specialist) ondersteunt bij allerlei taken. Voor ze bij ons kwam heeft Merel als verpleegkundige in het OLVG gewerkt op de afdeling chirurgie.

Wij hebben ervoor gekozen om Merel te gaan opleiden omdat dat een goede manier is om zelf een frisse kijk te houden op het vak. Daarnaast is het leuk om samen te werken en geeft het ons meer tijd voor de ingewikkeldere problemen omdat Merel meer eenvoudige consulten overneemt. Tot zover bevalt de samenwerking erg goed.

Merel is een dag per week op de opleiding en is op maandag, donderdag en vrijdag in de praktijk.

Mieke Beerta is net (begin november) begonnen. Zij is een zeer ervaren doktersassistente die hiervoor in Bos en Lommer heeft gewerkt. De vorige praktijk werd haar te groot en daarom is ze naar Noord gekomen. Haar eerste indruk is dat ze een goede keuze heeft gemaakt. We zijn blij met haar ervaring en dat Jannet, die stiekem wel heel veel uurtjes maakte, nu ook weer af en toe een middag vrij kan nemen.

Mieke is er alle dagen behalve op woensdag.