Migraine is geen hoofdpijn

‘Migraine is geen hoofdpijn’. Dit is de pakkende titel van het boek wat neuroloog en migraine-specialist Hans Carpay schreef over migraine. Een aandoening waar hij zich al tientallen jaren mee bezig houdt.

Het boek is ook prima te lezen door niet artsen en ik kan het iedereen met migraine aanraden. Het geeft veel inzicht in hoe migraine werkt en wat wel en niet kan helpen tegen migraine. Ook ontkracht dokter Carpay een aantal ‘volkswijsheden’ over migraine, zoals dat stress een belangrijke oorzaak zou zijn.

Volgens dokter Carpay accepteren veel mensen hun migraine vanuit het idee dat er toch niet echt iets is wat kan helpen. De wetenschap heeft echter niet stil gestaan en er zijn meer effectieve nieuwe behandelingen ontwikkeld, die ook nog eens heel weinig bijwerkingen hebben.

Na het lezen van dit boek voel ik mij als huisarts ook weer beter toegerust om u te helpen. Lijdt u dus aan migraine en heeft u er veel last van? Wees van harte welkom op ons spreekuur om te onderzoeken wat eraan te doen is.

Een interview met: https://www.tergooi.nl/interview-hans-carpay/